Híreink

Forgalmi változások demonstráció miatt

Június 3-án, vasárnap 15 órától 19 óráig demonstrációt tartanak a zuglói Hősök terén. A résztvevők ezután a Regnum Marianum kereszttől a Szerb Nagykövetség – Dózsa György út – Dembinszky utcai átjáró – 56-osok tere – Cházár András utca – Thököly út – Román nagykövetség – Thököly út – Stefánia út útvonalon a Szlovák Nagykövetségig vonulnak. A vonulás ideje alatt az érintett útvonalakat lezárják, ezért egyes járataink módosított útvonalon közlekednek.

A 75-ös és a 79-es trolibuszok 16:20 és 17:10 között mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek. A Jászai Mari tér illetve a Dózsa György út M irányában módosított útvonalon, a Hermina út érintésével közlekednek. A 75-ös trolik nem érintik a Zichy Géza utca megállót. Az 56-osok tere, a Dvořák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megállókban sem a 75-ös, sem a 79-es trolibuszok nem állnak meg. Járatainkra módosított útvonalukon a következő megállókban lehet felszállni:

75-ös trolibuszok: Ajtósi Dürer sor (a Stefánia úton, az Ajtósi Dürer sor előtt), Hermina út (a 72-es, 74-es trolibuszok megállója), Erzsébet királyné útja (a 72-es, 74-es trolibuszok megállója), Bethesda utca (a 72-es, 74-es trolibuszok megállója), Széchenyi fürdő M (a 72-es trolibuszok megállója), Állatkert (a 72-es trolibuszok megállója),

79-es trolibuszok: Ajtósi Dürer sor (a 75-ös trolibuszok Puskás Ferenc Stadion irányú megállója), Zichy Géza utca (a 74-es, 75-ös trolibuszok megállója), Hermina út (a 72-es, 74-es trolibuszok megállója), Erzsébet királyné útja (a 72-es, 74-es trolibuszok megállója), Bethesda utca (a 72-es, 74-es trolibuszok megállója), Széchenyi fürdő M (a 72-es trolibuszok megállója), Állatkert (a 72-es trolibuszok megállója)

A 75-ös trolibuszok a Puskás Ferenc Stadion M irányában a Gundel Károly út – Állatkerti körút – Hermina út – Ajtósi Dürer sor – Stefánia út módosított útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca, az Ajtósi Dürer sor és a Zichy Géza utca megállókat. Terelt útvonalukon a 75-ös trolibuszokra a 72-es trolik Állatekert, Széchenyi fürdő M, Kacsóh Pongrác út, Bethesda utca, Erzsébet királyné útja, majd a 74-es trolik Ajtósi Dürer sor megállójában lehet felszállni.

A 79-es trolibuszok a Keleti pályaudvar M irányában a Gundel Károly út – Állatkerti körút – Hermina út – Ajtósi Dürer sor – 56-osok tere – Dembinszky utca – Bethlen Gábor utca – Garay utca – módosított útvonalon közlekednek. Így nem érintik a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca, az Ajtósi Dürer sor, a Cserhát utca megállókat, végállomási leszállóhelyük pedig a Keleti pályaudvarnál nem a megszokott helyen, hanem a 78-as trolik mögött lesz.

A 75-ös trolibuszok körülbelül 18 óra és 18:45 között – a Stefánia út zárása miatt – a 79-es trolibuszok útvonalán, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarhoz közlekednek.

A 20E autóbuszok 16:20 és 17:10 között mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek. Káposztásmegyer, Szilas-patak irányában járatunk nem érinti a Hősök tere M és a Róbert Károly körút megállókat; terelt útvonalán a 30-as buszok Ajtósi Dürer sor, a 74-es trolik Zichy Géza utca, a 901-es buszok Kacsóh Pongrác út és a 32-es buszok Reitter Ferenc utca megállóiban állnak meg. A Keleti pályaudvar M irányában a 20E buszok nem érintik a Hősök tere M megállót; terelt útvonalukon a 901-es buszok Kacsóh Pongrác út, a 74-es trolik Zichy Géza utca és a 79-es trolik Ajtósi Dürer sor megállójában lehet felszállni rájuk.

A 30-as, a 30A és a 230-as buszok 16:20 és 17:10 között mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek. Újpest irányában a buszok nem érintik a Hősök tere M megállót; terelt útvonalukon a 72-es trolik Erzsébet királyné útja, Bethesda utca, Széchenyi fürdő M, Állatkert, majd a 75-ös és a 79-es trolik Gundel Károly út megállóiban lehet felszállni rájuk. A Keleti pályaudvar M irányában a járatok nem érintik a Hősök tere M, a Benczúr utca és a Damjanich utca megállókat; ideiglenes megállóhelyeik a Gundel Károly út (Hősök tere), a 72-es és a 74-es trolibuszok Állatkert, Széchenyi fürdő M, Kacsóh Pongrác út, Bethesda utca, Erzsébet királyné útja, majd a 70-es trolibuszok Olof Palme Dvořák sétány megállói.

Az 5-ös buszok, valamint a 7-es buszcsalád (7-es, 7E, 173-as, 173E autóbuszok) tagjai 17:10 és 18 óra között mindkét irányban a Thököly út – Hermina út – Ajtósi Dürer sor – Dózsa György út – Thököly út módosított útvonalon közlekednek. A budai végállomások irányában az 5-ös, a 7-es és a 173-as buszok nem érintik a Stefánia út, a Cházár András utca és a Dózsa György út megállókat, terelt útvonalukon a 74-es és a 75-ös trolik Zichy Géza utca, majd a 30-as buszok Thököly út (Dózsa György út) megállóiban lehet felszállni rájuk. A Zugló, vasútállomás irányában kimaradó megállók a Cházár András utca és a Stefánia út, a buszokra terelt útvonalukon a 74-es és a 75-ös trolibuszok Zichy Géza utca megállójában lehet felszállni. A gyorsjáratoknak nem maradnak ki megállóik, a fent felsorolt ideiglenes megállókban azonban a 7E és a 173E autóbuszok is megállnak.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lezárások idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. A korlátozások miatti kellemetlenségek miatt ezúton kérjük és köszönjük a közlekedők türelmét és megértését!

Budapest, 2012. június 1.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.