Közlemények

Gyermeknapi programparádé

A 611 psz. kocsi (kis kép)

Egy kisgyerek számára az utazás csoda: nem a rohanó hétköznapok része, nem is a reggeli rohanásé. Nekik még gyorsan változó tájat, színes házakat, érdekes, új világokat jelent. Szeretnénk, ha ez sokáig így maradna, ezért a BKK, a BKV és a MÁV néhány igazán ígéretesnek tűnő hétvégi programmal lepi meg az érdeklődőket.

Gyereknapon, azaz 2012. május 27-én, vasárnap, 10.00 és 18.00 óra között a MÁV Gyermekvasútnál, a Hűvösvölgyi végállomás szabad területén várjuk a játszani vágyó kicsiket valamint az őket kísérő, és a szórakozni vágyó nagyokat. A szabadtéri programok között lesz ugrálóvár, arcfestés, lufi hajtogató bohóc, akadálypálya, mini kalandpark, Play Mobil kiállítás, rendőr lovasbemutató, vasútmodell kiállítás, láthatatlan kiállítás, alkotóház – különféle kézműves foglalkoztatókkal –, és még egy tűzoltóautót is megtekinthetnek az érdeklődők.

A nagyszínpadon láthatják a Bóbita Band gyerekzenekart 10.30-tól, a Momentán társulat fellépését 13.00-tól, Moha bácsi zenés, játékos interaktív előadását 14.00-tól, majd Animal Cannibals koncertet 16.00-tól, bűvész showt, a GP Dance Company táncbemutatóját, Gyermekvasutas táncbemutatót, a Szerb táncház műsorát, bohóc műsort, de még kvíz is lesz, apró ajándékokért. A kisszínpadon bábszínház és színházi előadás várja a gyerekeket.

Sokféle gyermekjáték – mint óriás puzzle, memória játék, közlekedési pálya kicsiknek –, korhű kalauz egyenruhás fotózás (csináld magad!), Élő Mini Világ egy csuklós autóbuszban, BKV-s makett kiállítás, ahol a makettek, valamint a BKV-s ajándéktárgyak megvásárlására is nyílik lehetőség.

Az érdeklődőket ezen a napon két nosztalgia UV-villamos szállítja Hűvösvölgybe, a rendezvény helyszínére. Menetrendjük alább olvasható.

Pünkösd hétvégéjén a BKK és a BKV nosztalgia villamost közlekedtet az alábbi menetrend szerint.

2012. május 26-án, szombaton a 1074-es pályaszámú, világosbarna színű 100 éves favázas villamos szállítja az utasokat Budafok kocsiszín és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között.

Budafok–Kamaraerdő nosztalgia villamos menetrendje

A 1074 psz. kocsi

Gyereknapon, 2012. május 27-én, vasárnap UV-villamossal mehetnek a Hűvösvölgybe a szórakozni vágyók az alábbi időpontokban.

Széll Kálmán tér–Hűvösvölgy nosztalgia villamos menetrendje

Vasárnap és hétfőn (május 27-28.) a Duna–parton, a 2A és a 4-6-os vonalon két favázas villamos jár: a 436-os pályaszámú, sárga színű 99 éves, valamint a 611-es pályaszámú, barna színű 104 éves villamos.

A 611 psz. kocsi

A 436 psz. kocsi

Széll Kálmán tér–Boráros tér nosztalgia villamos menetrendje

A járatok a kalauztól váltott 400 forintos menetjeggyel vehetők igénybe, amely egyszeri utazásra érvényes.

Hat éves kor alatt az utazás ingyenes.

Gyermeknap hétvégéjén a gyerekeknek ingyenes a hajózás is! A BKV Zrt. turisztikai hajójáratán a gyermekcsoportok kísérői eleve kedvezménnyel utazhatnak, erről és a hajó menetrendről bővebb információt a www.bkv.hu oldalon találnak. A hosszú hétvégén (május 26-28.) gyermeknap alkalmából minden gyerek ingyen hajózhat a Dunán a BKV hajójáratával, melyet a Rudas és Társa Bt. üzemeltet.

Jó utazást, jó szórakozást!

Budapest, 2012. május 24.

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.