Közlemények

Forgalomkorlátozások a Belvárosban a „Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvégéje” miatt

A május 1-jei hosszú hétvégén a Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvégén rendezvényei miatt a Belvárosban több helyen forgalomkorlátozásokra kell számítani. A korlátozások több tömegközlekedési járat útvonalát is érintik.

Közúti közlekedés

A rendezvények miatt több útszakaszon kell forgalomkorlátozásokra számítani.

A rendezvény helyszíne

2012. április 30-án, hétfőn és május 1-jén, kedden 0 órától hajnali 4 óráig valamint május 1-jén 22 és másnap reggel 5 óra között lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy úttól a Révay utcáig.

Április 30-án, hétfőn 0 órától május 2-án, szerdán 5 óráig a Bajcsy-Zsilinszky út járdáját zárják el a gyalogosok elől, illetve Bajcsy-Zsilinszky út Erzsébet tér felé vezető irányában a külső kanyarodó sávja a Bazilikától a József Attila utcáig lesz lezárva az autóforgalom elől.

Április 29-én, vasárnap 10 órától május 2-án, kedden 5 óráig a Bazilika mindkét oldalán forgalomkorlátozás lesz a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hercegprímás utca között.

Május 1-jén, kedden 11 és 20 óra között lezárják a forgalom elől:

 • a Bajcsy-Zsilinszky utat az Erzsébet tértől a Nyugati térig,
 • az Alkotmány utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Kossuth térig,
 • a Kossuth teret a Vértanuk terétől a Szalay utcáig,
 • a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldalának járdáját a Kálmán Imre utcától az Alkotmány utcáig a gyalogos forgalom elől,
 • az Alkotmány utca páratlan oldala járdája a Bajcsy-Zsilinszky úttól és Vadász utcáig a gyalogos forgalom elől,
 • a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldala járdáját a Bazilika két oldala között.

A rendezvény miatt megnövekvő gyalogos forgalom miatt lezárhatják a következő útszakaszokat:

 • az Andrássy utat az Oktogontól a Bajcsy-Zsilinszky útig,
 • a József Attila utcát a Széchenyi tértől a Bajcsy-Zsilinszky útig,
 • a Károly körutat az Astoriától az Erzsébet térig.

A rendezvény miatt több útszakaszon is tilos lesz a parkolás.

Április 28-án, szombaton 6 órától május 2-án, szerdán 5 óráig a Bazilika mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Hercegprímás utcáig.

Április 30-án, hétfőn órától május 2-án, szerdán 5 óráig a következő helyszíneken:

 • a Bajcsy-Zsilinszky út mindkét oldalán a Paulay Ede utcától a Markó utcáig,
 • az Alkotmány utca mindkét oldala a Kossuth tértől a Bajcsy-Zsilinszky útig,
 • a Kossuth téren a Vértanuk terétől a Szalay utcáig,
 • a Kossuth téri nagy parkolóban,
 • a Vajkay utca mindkét oldala az Alkotmány utcától a Szalay utcáig,
 • a Kozma Ferenc utca mindkét oldalán az Alkotmány utcától a Kálmán Imre utcáig,
 • a Honvéd utca mindkét oldalán a Szalay utcától a Kálmán Imre utcáig,
 • a Szemere utca mindkét oldalán a Szalay utcától a Kálmán Imre utcáig,
 • a Hold utca mindkét oldalán az Alkotmány utcától a Kálmán Imre utcáig,
 • a Nagy Ignác utca mindkét oldalán az Alkotmány utcától a Szalay utcáig,
 • a Vadász utca mindkét oldalán az Alkotmány utcától a Kálmán Imre utcáig,
 • a Kálmán Imre utca mindkét oldalán a Vadász utcától a Bajcsy-Zsilinszky útig,
 • a Báthory utca mindkét oldalán a Vadász utcától a Bajcsy-Zsilinszky útig,
 • a Nagysándor József utca mindkét oldalán a Vadász utcától a Bajcsy-Zsilinszky útig,
 • a Bank utca mindkét oldala a Vadász utcától a Bajcsy-Zsilinszky útig,
 • a Arany János utca mindkét oldala a Podmaniczky tértől a Bajcsy-Zsilinszky útig,
 • a Révay utca mindkét oldala a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Révay közig,
 • a Révay köz mindkét oldala Bajcsy-Zsilinszky úttól a Révay utcáig,
 • a Lázár utca mindkét oldala Bajcsy-Zsilinszky úttól az Ó közig,
 • az Ó utcában mindkét oldala a Bajcsy-Zsilinszky úttól az Ó közig,
 • a Zichy Jenő utca mindkét oldala a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Hajós utcáig,
 • a Dessewffy utca mindkét oldala a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Hajós utcáig,
 • a Hajós utca mindkét oldala a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Dessewffy utcáig.

Tömegközlekedés

A rendezvény több tömegközlekedési járat útvonalát is érinti. Ezek terelt, illetve rövidített útvonalon közlekednek a hétvégén.

A 914-es, 914A, 931-es, 950-es, 950A jelzésű éjszakai autóbuszok április 30-án, hétfőn este üzemkezdettől május 2-án, szerdán reggel üzemzárásig módosított útvonalon közlekednek az Erzsébet tér és a Nyugati pályaudvar között az Andrássy út – Oktogon – Teréz körút – Nyugati tér útvonalon. A Nyugati pályaudvar irányában kimaradó megállók: Arany János utca, Podmaniczky utca. Ideiglenes megállók: Bajcsy-Zsilinszky út, Opera (a 979-es autóbuszok megállója); Oktogon (a 923-as autóbuszok megállója). A Deák Ferenc tér irányában kimaradó megállók: Bajcsy-Zsilinszky út, Arany János utca. Ideiglenes megállók: Oktogon, Opera, Bajcsy-Zsilinszky út (a 979-es autóbuszok megállója).

Az éjszakai járatok terelt útvonala

A 2-es villamosok május 1-jén, kedden egész nap rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekednek.

A 16-os autóbusz május 1-jén, kedden kb. 10 és 19 óra között módosított útvonalon jár. A Széll Kálmán tér felől érkezve a Széchenyi térig eredeti útvonalukon közlekednek. Ezután az Apáczai Csere János utca – Március 15. tér – Belgrád rakpart – Irányi utca –Ferenciek tere – aluljáró – Petőfi Sándor utca – Szervita tér – Bécsi utca – Erzsébet tér (Deák Ferenc tér) – József Attila utca fordulnak vissza a Széll Kálmán tér felé, a Széchenyi István tértől eredeti útvonalukon közlekednek. A buszok nem érintik a József nádor tér és a Deák Ferenc tér megállókat, az ideiglenes megállók: Petőfi tér, Ferenciek tere, Szervita tér, Erzsébet tér (Deák Ferenc tér) (a 115-ös autóbuszok megállója).

A 16-os busz terelt útvonala

A 105-ös autóbusz május 1-jén, kedden kb. 10 és 19 óra között módosított útvonalon közlekedik. Az Apor Vilmos tér felé az Oktogontól a Teréz körút – Erzsébet körút – Blaha Lujza tér – Rákóczi út – Astoria – Károly körút – Deák Ferenc tér – Erzsébet tér érintésével érik el az eredeti útvonalukat. A Gyöngyösi utca irányában a Széchenyi István térig eredeti útvonalon közlekednek a buszok, majd az Apáczai Csere János utca – Március 15. tér – Belgrád rakpart – Irányi utca – Ferenciek tere – aluljáró – Petőfi Sándor utca – Szervita tér – Bécsi utca – Erzsébet tér – Harmincad utca – Deák Ferenc tér – Károly körút – Dohány utca – Erzsébet körút – Teréz körút – Oktogon útvonalon tesznek kitérőt. Az Apor Vilmos tér irányában kimaradó megállók: Oktogon, Opera, Bajcsy-Zsilinszky út. Az ideiglenes megállók: Oktogon, Király utca, Wesselényi utca (a 923-as autóbuszok megállója); Uránia, Astoria (a 7-es autóbuszok megállója). A Gyöngyösi utca irányában kimaradó megállók: József nádor tér, Deák Ferenc tér, Bajcsy-Zsilinszky út, Opera, Oktogon. Ideiglenes megállók: Petőfi tér, Ferenciek tere, Szervita tér (a 115-ös autóbuszok megállója); Deák Ferenc tér (a 109-es autóbuszok megállója); Nagy Diófa utca, Erzsébet körút (a 74-es trolibuszok megállója); Király utca, Wesselényi utca (a 923-ös autóbuszok megállója); Oktogon (az Andrássy úton, az Oktogon kereszteződése után).

A 105-ös busz terelt útvonala

A 109-es autóbusz május 1-jén, kedden kb. 10 és 19 óra között megosztva közlekednek: egyrészt Óbuda, Bogdáni út és a Nyugati pályaudvar között, másrészt pedig Kőbánya alsó vasútállomás és a Deák Ferenc tér között.

A 115-ös autóbuszok május 1-jén, kedden kb. 10 és 19 óra között megosztva és módosított útvonalon közlekednek: egyrészt az Árpád híd és a Nyugati pályaudvar, másrészt a Boráros tér (Közraktár utca) valamint a Kossuth Lajos tér között.

A 115-ös busz terelt útvonala

A 70-es és 78-as trolibuszok május 1-jén, kedden kb. 10 és 19 óra között a lezárások miatt rövidített és módosított útvonalon Erzsébet királyné útja, aluljáró, illetve Keleti pályaudvar és az Oktogon között közlekednek. A Kossuth Lajos tér irányában a trolik nem érintik a Zichy Jenő utca, Bajcsy-Zsilinszky út, Honvéd utca, Kossuth Lajos tér megállókat. Ideiglenes megállójuk a terelt útvonalon a 105-ös autóbuszok Hősök tere irányú Oktogon megállója. Az Erzsébet királyné útja, aluljáró illetve a Keleti pályaudvar irányában kimaradó megállók: Kossuth Lajos tér végállomás, Honvéd utca, Bajcsy-Zsilinszky út, Zichy Jenő utca, Andrássy út (Opera). Az ideiglenes megállók: a 105-ös autóbuszok Apor Vilmos tér irányú Oktogon és – áthelyezett – Opera megállója.

A 70-es és a 78-as trolibusz terelt útvonala

A 72-es trolibusz vonalán május 1-jén, kedden egész nap autóbuszok közlekednek. Várhatóan 10 és 19 óra között módosított útvonalon járnak, a Nyugati pályaudvar és Zugló vasútállomás (Hermina út) között. Végállomásuk a Nyugati pályaudvarnál a Váci úton, az autóbuszok leszállóhelyén található. Egyébként az autóbuszok a trolibuszokkal megegyező útvonalon és menetrend szerint közlekednek.

A 73-as trolibusz május 1-jén, kedden várhatóan 10 és 19 óra között nem közlekedik, a járat kocsijai a 76-os trolibusz vonalán közlekednek majd.

A korlátozások áttekintő térképe

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a rendezvény idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan és kiszámítható legyen a közlekedés. A forgalomkorlátozások miatti kellemetlenségekért ezúton kérjük és köszönjük a közlekedők megértését és türelmét!

Budapest, 2012. április 27.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.