Közlemények

Filmforgatás miatt forgalomkorlátozások várhatók a fővárosban

A BKK örömmel vett részt a Bruce Willis főszereplésével készülő, „A Good Day to Die Hard” című film forgatásának előkészületeiben, hiszen a Fővárosi Önkormányzat és a BKK is fontosnak tartja és örömmel látja, hogy Budapest egyre több nagyszabású produkciónak szolgál helyszínként. A forgatás miatt Budapesten április 23. (hétfő) és május 14. (hétfő) között számos alkalommal forgalomkorlátozásokra kell számítani a város több pontján.

2012. április 23-án (hétfőn) az V. kerületben, a Szabadság téren, a volt MTV székház előtt forgatnak, emiatt 2012. április 22-én lezárásra kerül

 • a Szabadság tér Vécsey utca és Széchenyi utca közötti szakasza,
 • a Zoltán utca Szabadság tér és Nádor utca közötti szakasza,

a Vécsey utca átmenő forgalmú szakaszán a jelenlegi egyirányú forgalmi rend ideiglenesen megfordul, a mélygarázs forgalma azonban zavartalan marad.

2012. április 23-án és 24-én (hétfőn és kedden) a VII. kerületben a Vörösmarty utca Király utca és Wesselényi utca közötti szakaszán, valamint a Jósika utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakaszán lesz forgatás. Ennek érdekében 2012. április 23-án és április 24-én 6 órától 20 óráig le lesz zárva

 • a Csengery utca Jósika utca és Dob utca közötti szakasza,
 • a Vörösmarty utca Király utca és Wesselényi utca közötti szakasza,
 • a Jósika utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakasza,
 • a Dob utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakasza.

A lezárt területen belül csak az ott lakó gyalogos forgalom közlekedhet a helyszínt biztosító kísérettel. A területen 2012. április 22-én 6 órától 2012. április 24-én 20 óráig folyamatos megállási tilalom lesz érvényben.

A Wesselényi utcát, illetve az Izabella utcát érintő felvételek idején a közúti forgalom legfeljebb 5 percre leállításra kerülhet. A Wesselényi utcában a 74-es trolibusz Vörösmarty utcai megállóhelye a forgatás ideje alatt 30 méterrel előbbre kerül. Az érintett területet az alábbi térképvázlat mutatja:

2012. április 29-én (vasárnap) a VI. kerületi Városligeti fasorban folytatódik a forgatás. 2012. április 28-án 6 órától lezárásra kerül

 • a Városligeti fasor városközpont irányú szervizútjának Dózsa György út és Bajza utca közötti szakasza,
 • a forgatáshoz szükséges technikai berendezések számára az 56-osok terén a Benczúr utca és a Városligeti fasor közötti területen mintegy 300 m2.

A felvételek idején a Dózsa György úton néhány perces forgalom megállítások várhatóak.

2012. május 3-án (csütörtökön) kerül sor a legnagyobb mértékű forgalomkorlátozásra. 2012. május 3-án, csütörtökön este 20 órától 2012. május 4-én, pénteken reggel 6 óráig teljes lezárásra kerül

 • a Bajcsy-Zsilinszky út Arany János utca és Andrássy út közötti szakasza,
 • a Révay utca,
 • a Lázár utca,
 • az Ó utca Ó utca 9. és Bajcsy-Zsilinszky utca közötti szakasza,
 • a Bajcsy-Zsilinszky köz,
 • a Révay köz,
 • a Káldy Gyula utca Andrássy út és Révay utca közötti szakasza,
 • a Dobó utca.

A forgatási területre csak az ott lakó gyalogos és kerékpáros forgalom mehet be, a helyszínt biztosító kísérettel. Az érintett területeken 2012. május 2-án 6 órától megállási tilalom lesz érvényben, 2012. május 3-án 16 órától pedig a Bajcsy-Zsilinszky úton a szélső sávot érintő forgalomkorlátozások előfordulhatnak.

A forgatás ideje alatt a Bajcsy-Zsilinszky út forgalma észak felől a Podmaniczky utca – Nagymező utca – Kálmán Imre utca csomópontban, dél felől az Andrássy út – József Attila utca csomópontban elterelésre kerül, az csomópontokban a jelzőlámpák sárga villogó módban üzemelnek majd, folyamatos rendőri irányítás mellett. A Nagymező utca Mozsár utca és Andrássy út közötti szakaszán a behajtási korlátozás ideiglenes feloldásra kerül, a Szent István tér megközelítése változatlan marad, de a kihajtás ideiglenesen a Hercegprímás utcán keresztül történik.

A forgatás ideje alatt a 109-es autóbuszok terelőútvonalon közlekednek, Óbuda, Bogdáni út felé a Károly körút – Andrássy út – Oktogon – Teréz körút útvonalon, így nem érintik az Arany János utca és a Podmaniczky utca megállókat, Kőbánya-alsó vasútállomás felé a Podmaniczky utca – Nagymező utca – Andrássy út – Károly körút útvonalat használják, szintén kihagyva az Arany János utca és Podmaniczky utca megállókat.

Az erre közlekedő éjszakai járatok (914, 914A, 950, 950A) ugyancsak ezen az útvonalon tesznek kerülőt.

A lezárások a térképvázlaton láthatók.

2012. május 5-én és május 6-án (szombaton és vasárnap) a Szépművészeti Múzeumban forgatnak, azonban a technikai eszközök tárolása érdekében lezárásra kerül az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszának a múzeumhoz közelebbi oldala. A forgalomkorlátozás a közösségi közlekedés járatait nem érinti.

2012. május 6-tól május 14-ig (vasárnaptól hétfőig) ismét az V. kerületben, a Szabadság téren, a volt MTV székház előtt forgatnak, emiatt újra lezárásra kerül

 • Szabadság tér Vécsey utca és Széchenyi utca közötti szakasza,
 • a Zoltán utca Szabadság tér és Nádor utca közötti szakasza,

a Vécsey utca átmenő forgalmú szakaszán a jelenlegi egyirányú forgalmi rend ideiglenesen megfordul, a mélygarázs forgalma azonban továbbra is zavartalan marad.

2012. május 8-án (kedden) 6 órától 20 óráig a XIV. kerület, 56-osok tere Damjanich utca és Dembinszky utca közötti szakaszán lesz a forgatás, a megállási tilalom egy nappal korábban lép hatályba. A forgatás ideje alatt a Dózsa György út forgalmában legfeljebb 5 perces korlátozások lehetségesek.

A forgatás ideje alatt a 75-ös és 79-es trolibuszok a Váci út és a Jászai Mari tér irányába terelő útvonalon, a Hermina úton keresztül közlekednek. A 74-es trolibuszok forgalmát a forgatás ideje alatt néhány percre leállíthatják, ezt az időt a járművek a lezáráshoz legközelebbi megállóhelyen töltik el.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a filmforgatás idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. A korlátozások miatti kellemetlenségek miatt ezúton kérjük és köszönjük a közlekedők türelmét és megértését!

Budapest, 2012. április 22.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.