Közlemények

Három útfelújítással indult el a BKK Közút idei útfelújítási programja

Felújított útpálya és kerékpársáv (kis kép)

A BKK Közút a terveknek megfelelően ezen a héten kezdte meg idei útfelújítási munkálatait. Elsőként a Szemere utcában, az Újhegyi úton és a Sáfrány utcában indult el a munka.

Az V. kerületi Szemere utcában március 19-én kezdődött az útfelújítás, aminek keretében az utcát a Báthory utca és a Szent István körút közötti 610 méteres szakaszon újítják fel. A munka előreláthatólag április 25-ig tart. Ennek során lokális pályaszerkezet cserére kerül sor. Változó vastagságú marás és változó vastagságú építés történik két rétegben.

A felújítandó útszakaszon található buszmegálló bazaltbetonos kialakítást kap. A biciklis közlekedést elősegítendő kerékpárnyom kerül felfestésre.

Újdonság lesz egy a Fővárosban eddig ritkán alkalmazott parkolási mód kialakítása, melynek az a célja, hogy a várakozóhelyről elinduló járművezető jobban lássa a feléje érkező forgalmat. Eszerint a Szemere utcában a Báthory utcától a Markó utcai buszmegállóig, a jobbra előre 45 fokban történő parkolás helyett, jobbra tolatva 45 fokban lesz a parkolás. Most csak ideiglenes felfestést kap a parkoló, majd ha jól vizsgázik a lakosságnál, akkor kapja meg a végleges felfestést.

A X. kerületi Újhegyi úton március 19-én kezdődött az útfelújítás, aminek keretében az utcát a Gyömrői út és a Kozma utca közötti 1564 méteres szakaszon újítják fel. A munka előreláthatólag május 4-ig tart. Ennek során lokális pályaszerkezet cserére kerül sor. Változó vastagságú marás és változó vastagságú építés történik két rétegben.

Az úton eddig nem működött megfelelően a vízelvezetés, most 12 új víznyelő épül a probléma megoldása érdekében.

A felújítandó útszakaszon erősített aszfaltú buszmegállók épülnek, valamint épül két új buszmegálló a Bányató utcánál, amelyek bazaltbetonos kialakítást kapnak. Az új buszmegállók környezetében megkezdődött a terveztetése, engedélyezetése egy új gyalogátkelőhely kijelölésének, melynek megvalósítására terveink szerint még ez évben sor kerül.

A biciklis közlekedést elősegítendő kerékpárnyom kerül felfestésre a Maglódi út és a Kozma utca között.

A XI. kerületi Sáfrány utcában március 21-én kezdődött az útfelújítás, aminek keretében az utcát a Kondorosi út és a buszvégállomás közötti 1200 méteres szakaszon újítják fel. A munka előreláthatólag április 28-ig tart. Ennek során lokális pályaszerkezet cserére kerül sor. Változó vastagságú marás és változó vastagságú építés történik egy rétegben.

A Sáfrány utca–Albertfalva utcai kereszteződésében két gyalogos középsziget, valamint a Kondorosi úti kereszteződésében kisebb szegélykorrekciók történnek a gyalogos forgalom biztonságának növelése érdekében.

A felújítandó útszakaszon a buszvégállomás felújítása mellet erősített aszfaltú buszmegállók, valamint két bazaltbeton megálló is épül. A biciklis közlekedést elősegítendő kerékpárnyom és piktogram kerül felfestésre.

Budapest, 2012. március 24.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.