Híreink

Új buszjárat indul az Aquaworldbe

Hamarosan a budapesti tömegközlekedési hálózatba tartozó új buszjárat közlekedhet a Káposztásmegyer és Dunakeszi határában található élményfürdőhöz. Az Aquaworlddel kötött megállapodás alapján beinduló új, 230-as jelzésű busz 2012. április 2-án, jövő hétfőn üzemkezdettől közlekedik a Keleti pályaudvar és Aquaworld között.

Útvonala
Az új 230-as járat a korábbi 30A jelű autóbusz egyes korábbi indulásai helyett közlekedik majd, annak útvonalát az Aquaworldig kiterjesztve. A járat ennek megfelelően a 30A busz útvonalán közlekedik majd a Keleti pályaudvartól a Hősök tere, Angyalföld, Újpest-Központ érintésével annak Megyer, Szondi utcai végállomásáig, onnan pedig a Megyeri úton, majd az ipari parkot határoló Íves úton keresztül éri el az élményfürdőt.
A 30-as, 30A és 230-as autóbuszok közös menetrendi kínálata a járatok közös szakaszán nem változik, a 230-as a 30A egyes korábbi menetrendi indulásait váltja fel. Ennek megfelelően a 230-as munkanapokon csuklós, hétvégén kéttengelyes autóbuszokkal közlekedik.

Megállói
A járat megáll a 30A busz minden megállójában, az Íves út és a Megyeri út torkolatánál kialakított új megállóhelyen, új végállomása pedig az élményfürdő bejáratánál lesz. A 30-as és a 122-es busz Óceánárok utcai megállójánál az új járat nem áll meg.

Menetrendje
A járat jellemzően óránként közlekedik majd, hétköznapokon, hétvégén, szombaton és munkaszüneti napokon 8 és 21 óra között a Keleti pályaudvartól, illetve 9 és 22 óra között az Aquaworldtől.
A pontos menetrend megtalálható a BKV honlapján: http://www.bkv.hu/busz/230.pdf

A 230-as busz útvonala (térkép)

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.