Híreink

Elkészült a „Nemzet Színészei” faldekoráció

Elkészült a „Nemzet Színészei” dekoráció (kis kép)

A BKK a Rákóczi híd kezelőjeként örömmel működött együtt a Suppré-Neopaint faldekorációs csoporttal és a Nemzeti Színházzal, így egy különleges, óriás méretű (60 méter hosszú és 4 méter magas) faldekoráció valósult meg, a Rákóczi híd pesti hídfőjén.

Készül a faldekorációA rendelkezésre álló falfelületekre a Nemzet Színészei cím eltávozott birtokosainak portréit festették meg. Az igényes kivitelű dekorációs falfestés nem csak esztétikussá teszi a pesti hídfő felületeit, hanem emléket állít egy olyan művészeti ág elhunyt képviselőinek, amelynek alkotásait csak fénykép- vagy filmfelvételek őrizhetik. Ily módon az utcán nap, mint nap találkozhatunk majd a magyar színházművészet nagyjaival. Az örökösök és a fotóművészek hozzájárulásával Komlós Juci, Lukács Margit, Agárdy Gábor, Bessenyei Ferenc, Garas Dezső, Kállai Ferenc, Raksányi Gellért, Sinkovits Imre és Zenthe Ferenc portréi kerültek megfestésre. A dekorációt ma Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a készítők képviselőjével, Jankovits Barnabással együtt adták át.

A Nemzet SzínészeiKevesebb, mint tíz nap alatt készült el az óriási faldekoráció a Rákóczi híd pesti oldalának szürke támfalára. A falfestét a Suppré-Neopaint csoport készítette a Nemzeti Színház felkérése nyomán. A kezdeményezésben a Budapesti Közlekedési Központ a Rákóczi híd kezelőjeként örömmel működött együtt.

Garas Dezső, a Nemzet SzínészeA színház az elhunyt színészek portréinak megfestéséhez a hozzátartozók beleegyezését kérte, akik a kezdeményezést többnyire örömmel fogadták és az ötletgazdákkal készséggel működtek együtt. A festményről Darvas Iván arcképe azért hiányzik, mert a portréfestéshez özvegye sajnálatos módon nem járult hozzá.

A festmény már készítése közben is nagy érdeklődést váltott ki, a Rákóczi híd felé járók mind az ötletet, mind a kivitelezést elismerő szavakkal illették.

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.