Híreink

Gombold újra! Divat a magyar másodszor is

Gombold újra! (kis kép)

A „Gombold újra! Divat a magyar” pályázatot idén a BKK is támogatja egy különdíjjal: az egyik nyertes pályázó részt vehet a hamarosan kialakítandó BKK-s formaruhák megtervezésében.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) második alkalommal rendezi meg öltözködéstervezési pályázatát. Célja helyzetbe hozni és kiaknázni a magyar divattervezők kreatív energiáit, másrészt újragondolni, divatos, hordható formába önteni a tradicionális magyar motívumokat, viseleteket. Az esemény szakmai partnere a Design Terminál Nonprofit Kft., együttműködésben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel, a Hagyományok Házával és a Népművészeti Egyesületek Szövetségével.

A pályázatot idén a BKK is támogatja egy különdíjjal: az egyik nyertes pályázó részt vehet a jövőben kialakítandó BKK-s formaruhák megtervezésében. A nyertes munkája nem lesz egyszerű, hiszen mindennapi viseletre alkalmas, kényelmes, de mégis tartós anyagból készülő formaruhákat kell megterveznie. Emellett a jegyellenőrök esetében fontos a megkülönböztethetőség, és az, hogy a viselet inkább egyenruhára, mint formaruhára emlékeztessen. Célunk az, hogy az igen változatos összképet javítva ezúton is javítsuk a jegyellenőrökbe vetett bizalmat. A BKK az új formaruhákat jelentős többletköltségek nélkül, folyamatosan kívánja majd bevezetni.

A több mint ezer regisztráló közül a tervzsűri 57 pályázót juttatott tovább a kortárs öltözéktervezési pályázat következő fordulójába, akik kollekciójukkal versenyezhetnek a döntőbe jutásért. A zsűri által kiválasztott legjobb tervezők darabjai 2012. március 31-én mutatkoznak be a budapesti Millenáris Park „B” csarnokában.

A látványos divatshow-n felvonuló pályaműveket Zoób Kati divattervező, Fabricius Gábor kreatív szakember, Halasi Rita, a Design Hét kurátora, Sebestyén Márta népdalénekes, Szűcs Péter, a MarieClaire vezető szerkesztője és a Fashion Issue főszerkesztője, Andó Ildikó, az ELLE divatszerkesztője és Kopek Gábor, a MOME rektora bírálja el. Továbbá idén egy külföldi zsűritagot is üdvözölhetünk Florence Deladriere, a MarieClaire nemzetközi divatszerkesztője személyében.

További részletek a Design Terminál honlapján (designterminal.hu) és a facebook.com/gomboldujra oldalon találhatóak.

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.