Közlemények kategória bejegyzései

A BKK álláspontja a Várfok utcai buszmegálló kapcsán

Autóbusz a Várfok utcában (kiskép)

Több évtizede létező buszmegálló elhelyezését kifogásolta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala hétfőn. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) álláspontja szerint a Várfok utcai buszmegálló áthelyezésére a tér jelenlegi kialakítása mellett nincs mód, a megállóhely áthelyezését csak a Széll Kálmán tér átalakítása során látjuk lehetségesnek.
A Széll Kálmán teret határoló Várfok utcának a Csaba utca és Krisztina körút […]

Kategória: Közlemények | Szóljon hozzá most!

Átmenetileg szünetel a városligeti buszparkoló működése

Vasárnap az Idegenvezetői Világnap rendezvény megrendezése miatt átmenetileg szünetel a Budapesti Közlekedési Központ által üzemeltetett városligeti buszparkoló működése.
A Fővárosi Önkormányzat közterület-használati hozzájárulása alapján 2012. február 26-án, vasárnap 0 órától 19 óráig szüneteltetjük az 56-osok terén a Műcsarnok mögött található autóbusz-parkoló üzemeltetését.
A Fővárosi Önkormányzat 2011. július 25-én nyitotta meg a buszparkolót a turisztikai, környezeti és […]

Kategória: Közlemények | Szóljon hozzá most!

Négy új kerékpárút szakaszt építettünk ki Budapest három kerületében

A Budapesti Közlekedési Központ a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Közép-magyarországi Operatív Program „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése” c. pályázat keretében négy európai uniós támogatással megvalósuló projekt kivitelezését fejezte be 2011 decemberében. A fejlesztés során Budapest három kerületében összesen négy új kerékpárút szakaszt építettünk ki: a XVII. kerületi Pesti úton, a XXI. kerületben az Ady Endre úton, valamint […]

Kategória: Közlemények | Szóljon hozzá most!

A BKK és a BKV is segít – A 3-as metró Nagyvárad téri galériája ma éjjeltől tárt kapukkal várja az utcán fagyoskodókat

Tarlós István főpolgármester az utcán fagyoskodók segítésére kérte a BKK-t és a BKV-t. Ennek jegyében a rendkívül hideg időjárásra való tekintettel ma éjjel 11 órától a BKK és a BKV megnyitja a 3-as metró vonalán található Nagyvárad téri metróállomás galériáját az utcán fagyoskodók előtt.
Amíg a rendkívüli hideg tart, az állomáson nem csak az utasok […]

Kategória: Közlemények | Szóljon hozzá most!

Sikeresen működik az új villamosbarát lámpaprogram a Nagykörúton

Felgyorsult a villamosközlekedés a Nagykörúton (kiskép)

Február elseje óta sikeresen működik az új jelzőlámpa-program a Nagykörúton, melyet a Budapesti Közlekedési Központ valósított meg. Az új lámpaprogram eredményeként a várakozásaink szerint 32-ről 29-30 percre csökkent a 4-es és 6-os villamosok menetideje, a 2-3 perces menetidő-csökkenés hatására pedig változatlan számú villamossal sűrűbben tudjuk közlekedtetni a járatot. Ez azt jelenti, hogy a reggeli és […]

Kategória: Közlemények | Szóljon hozzá most!