A jegyellenőrzés mellett a taxik és a teherautók ellenőrzésében is közreműködik a Közterület-felügyelet

A Fővárosi Közgyűlés február 29-i ülésén tárgyalta és elfogadta dr. György István főpolgármester-helyettes előterjesztését, amelynek értelmében a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Közterület-felügyelet több területen is szorosan együttműködik, és a közterület-felügyelők segítik a BKK munkáját. Az előterjesztés nyomán nem csak a tömegközlekedési eszközökön, jegyellenőrzéskor, hanem a taxiállomások használatának és a teherforgalmi behajtási engedélyek ellenőrzése […]

Kategória: Híreink | Szóljon hozzá most!

Közös autóbusz-kerékpársáv a Mészáros utcában

2012. február 24-e óta a kerékpárosok is használhatják a Mészáros utcai buszsávot, a besorolást jelző táblán az autóbusz mellett már egy kerékpárt ábrázoló piktogram is látható, a felfestések az időjárás függvényében legkésőbb március 31-ig ugyancsak elkészülnek.
Az út szélén vezetett buszsávok sok helyen akadályokat képeznek a kerékpárral közlekedők számára, mivel a KRESZ, külön jelzés hiányában, tiltja […]

Kategória: Híreink | Szóljon hozzá most!

Vitézy Dávid a TV2 Mokka című műsorában

[ 2012. február 23., csütörtök; 07:10 – 07:21. ] Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a TV2 reggeli műsorában beszélt a BKV helyzetéről és a cég finanszírozásának lehetőségeiről.

© TV2, 2012

Kategória: Híreink, Megjelenések | Szóljon hozzá most!

A BKK álláspontja a Várfok utcai buszmegálló kapcsán

Több évtizede létező buszmegálló elhelyezését kifogásolta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala hétfőn. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) álláspontja szerint a Várfok utcai buszmegálló áthelyezésére a tér jelenlegi kialakítása mellett nincs mód, a megállóhely áthelyezését csak a Széll Kálmán tér átalakítása során látjuk lehetségesnek.
A Széll Kálmán teret határoló Várfok utcának a Csaba utca és Krisztina körút […]

Kategória: Közlemények | Szóljon hozzá most!

Átmenetileg szünetel a városligeti buszparkoló működése

Vasárnap az Idegenvezetői Világnap rendezvény megrendezése miatt átmenetileg szünetel a Budapesti Közlekedési Központ által üzemeltetett városligeti buszparkoló működése.
A Fővárosi Önkormányzat közterület-használati hozzájárulása alapján 2012. február 26-án, vasárnap 0 órától 19 óráig szüneteltetjük az 56-osok terén a Műcsarnok mögött található autóbusz-parkoló üzemeltetését.
A Fővárosi Önkormányzat 2011. július 25-én nyitotta meg a buszparkolót a turisztikai, környezeti és […]

Kategória: Közlemények | Szóljon hozzá most!