Híreink

Megálljon-e az 1-es villamos az Árpád hídnál a Váci út mindkét oldalán?

Lakossági észrevétel alapján felmerült, hogy az 1-es villamosvonal Árpád híd metróállomás megállóhelye kerüljön szétválasztásra és a villamosok a Váci út mindkét oldalán mindkét irányban álljanak meg a jelenleginél előnyösebb gyalogos kapcsolatokat biztosítva. A felvetett probléma abból ered, hogy a 3-as metró kéregállomása csak alulról keresztezhető, kényelmetlen lépcsőzéssel, így a villamosról metróra átszállás számos relációban igen kényelmetlen.

 


Az 1-es villamos jelenlegi megállóhelyei az Árpád híd metróállomásnál
Jelenlegi megállókJelenlegi megállók
 


Az „1-es és 3-as villamosvonalak továbbfejlesztése” című projekt 1-es villamost érintő beruházásában mindkét Árpád hídi megállóhelyen a megállóhely és az aluljárószint között lift létesül. A lépcsőzési kényszer a 3-as metró kéregállomásának jelenlegi, ebből a szempontból kedvezőtlen kialakításából fakad. Az Árpád híd metróállomás és aluljárórendszer akadálymentesítése a projekt keretein túlmutat, arra a 3-as metróvonal későbbi felújításakor lesz lehetőség.

 


Az 1-es villamos lehetséges új megállóhelyei az Árpád híd metróállomásnál
Lehetséges új megállókLehetséges új megállók
 


Az 1-es villamos vonalán a Váci út mindkét oldalán mindkét irányú megállóhely létesítése jelentősebb beruházási problémákat nem vet fel.

A villamos mindkét oldali megállása az Árpád híd metróállomás megállóhelyeket nem használó utasoknak (átutazó utasok) utazási idejét megnövelné. Az átutazó utasoknak a többletmegállás (lassítás, gyorsítás, ajtónyitás) hozzávetőlegesen fél perc többletutazási időt jelent. Ezzel szemben a célforgalmi utasok kisebbik része a kisebb gyaloglási távolságokkal kb. fél perc utazási időt takarít meg.

A kérdés eldöntéséhez szeretnénk bevonni a facebook-ot használó közlekedésbarátokat is, melyhez kérjük látogatóink segítségét. Szavazni ide kattintva, a BKK facebook-oldalán lehet.

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.