Híreink

Szmogriadó riasztási fokozat: mentesülnek a várakozási díjfizetési kötelezettség alól a piros és fekete környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek

Pénteken reggel hat órától Tarlós István főpolgármester rendelkezése nyomán életbe lépett a szmogriadó riasztási fokozata. Ennek értelmében a rendszámtáblán fekete, illetve piros színű hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek nem közlekedhetnek Budapesten.

Ma reggel 6 órától a főpolgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát, mert a szálló por koncentrációja meghaladta a riasztási küszöbértéket. A riasztási fokozat ideje alatt a rendszámtáblán fekete, illetve piros színű hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek nem közlekedhetnek a fővárosban. A riasztási fokozat ideje alatt az érintett gépjárművekre vonatkozó korlátozás reggel 6 órától este 10 óráig tart. Aki mégis ilyen járművel közlekedik, az szabálysértést követ el, és 100 ezer forintig terjedő bírsággal büntethető.

A Fővárosi Közgyűlés parkolási rendelete alapján a piros és fekete plakettes járműveknek nem kell az intézkedéssel érintett napon (vagy napokon) várakozási díjat fizetni.

Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.