Közlemények

Megnyitottuk a Margitszigetre vezető szárnyhidat

Dr. Lukovich Tamás, a Pro Régió ügyvezetője és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója sajtótájékoztató keretében adta át a megújult margitszigeti szárnyhidat. A Margit híd e részének felújításával a 26-os buszok ismét a Nyugati pályaudvar és az Árpád híd között közlekednek és a kerékpárosok is erre tekerhetnek be a Margitszigetre. További részleteket az alábbi közleményben olvashatnak.

2011. október 20-án csütörtökön teljes szélességében megnyílik a margitszigeti bejáró, amelynek köszönhetően ismét eredeti útvonalán jár a 26-os busz az Árpád híd metróállomás és a Nyugati pályaudvar között.

A Margit híd európai uniós támogatással megvalósuló felújítása újabb állomásához érkezett: 2011. október 20-án 13 órakor ünnepélyes keretek között átadta Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a Margitszigetre vezető szárnyhidat.

Az átadást követően a szárnyhídon keresztül újra közlekedik a 26-os autóbusz az Árpád híd és a Nyugati pályaudvar között, és ismét könnyen megközelíthető kerékpárral a Margitsziget.

A rekonstrukció részeként megújultak az acéltartók és a pályaszerkezet, új öntvénydíszek készültek és a híd egyik legrosszabb állapotú része újult meg.

A felújítás egyik érdekessége, hogy a Margit híd műemléki elemeinek újraöntéséhez a szárnyhídon épségben fennmaradt, eredeti korlátok és díszítő elemek szolgáltak mintaként.

Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Közlekedési Központ ezúton is köszöni a budapestiek hídfelújítás idején tanúsított türelmét!

Budapest, 2011. október 20.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.