Híreink

Folyik a munka a Mészáros utcai buszsáv hosszabbításánál

Mészáros utcai buszsáv (kivitelezés) (kiskép)

Az I. kerületi Mészáros utcában közlekedő 105-ös autóbuszok utasai hamarosan érezhetik: jóval kevesebb időt kell utazással tölteniük. Készül ugyanis a már meglévő buszsáv hosszabbítása. Ehhez kapcsolódóan a közút szélesítését végzik a kivitelezők.

A Mészáros utcában közlekedő autóbuszok menetideje jelentősen csökkenhet a meglévő buszsáv további hosszabbításával. A várost átszelő 105-ös viszonylat kocsijai értékes perceket szoktak veszteni a dugóban ácsorogva a Mészáros utcában és az Alagútban. Előbbi helyen a buszsáv hosszabbításával és az útpálya kapcsolódó szélesítésével; utóbbi helyen forgalomtechnikai beavatkozásokkal csökkentjük a dugókat.

A mintegy 63 millió Ft összköltséggel megvalósuló beruházás – amelyből közel 57 millió forint európai uniós támogatás – közvetlen célja, hogy az utasok igényeit magasabb színvonalú kiszolgálással biztosítsa, valamint javítsa a közösségi közlekedés versenyképességét az egyéni közlekedéssel szemben. Az útpályát megközelítőleg 100 méteres szakaszon szélesítjük a Mészáros utca 13. számtól a Pálya utca torkolatáig, valamint a Mészáros utca és Mészáros köz között, a meglévő járda területén. Ezen túlmenően a beruházás keretében sor kerül forgalomtechnikai beavatkozásokra, parkolóhelyek kijelölésére, valamint néhány közmű áthelyezésére is. Az új szakaszon 2 pár autóbuszsáv-figyelő kamerát is kihelyezünk.. A beavatkozással egyidejűleg az útszakasz jelzőlámpáit is átprogramozzuk, melynek célja az Alagút torlódásmentesítése, hisz ott buszsáv nem jelölhető ki. Így az Alagúton áthaladó 16-os, 105-ös és 178-as autóbuszok menetideje csökkenthető, a közúti menetidők pedig nem növekednek, a torlódás azonban olyan szakaszra kerül át, ahol az autóbuszok előnyben részesítése biztosítható a buszsávok segítségével.

A munkák idején az erre közlekedők türelmét kérjük!

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.