Közlemények

Ismét megállnak a villamosok a Margitszigetnél, újra a gyalogosoké a Margit híd északi járdája

Utasok a Margitsziget villamosmegállóban (kiskép)

A felújítási munkák újabb szakasza fejeződött be a Margit hídon. Szeptember 19-én hétfőn ismét birtokba vehetik a gyalogosok a híd északi járdáját, bár korlátozások lesznek még a hídon a díszkivilágítás építésének befejezéséig és az állványok bontása során. Az északi járda részleges átadásával hétfőtől ismét megállnak a nagykörúti 4-es és 6-os villamosok a Margitszigetnél.

 

A Margitsziget villamosmegállóSzeptember 19-én hétfőtől ismét birtokba vehetik a gyalogosok a Margit híd északi járdáját, azonban átmenetileg a kerékpárút helyén jelöljük ki a gyalogos útvonalat. Az északi járda melletti kerékpárutat ezért a kerékpárosok még nem vehetik birtokba, továbbra is az útpályán kijelölt piktogramok mentén lehet kerékpározni a hídon. A korlátozás oka, hogy a díszkivilágítási munkák befejezéséig a járda egyes szakaszain állványok maradnak, ezért várhatóan október elejéig a járdafelület nem használható teljes szélességben. A díszkivilágítási munkák végeztével és az állványok eltűnésével októbertől átadjuk majd a kétirányú kerékpárutat is az északi járdán. A kerékpáros kapcsolatok javítására az északi járdán vezetett kerékpárútról a budai hídfőben levezető kerékpáros rámpát a civil szervezetektől érkezett jogos kritikák nyomán a kivitelezővel átépíttettük, így az átadásra a korábban megépültnél kevésbé lejtős és szélesebb rámpát használhatnak majd a híd felől a Széll Kálmán tér irányában továbbhaladó biciklisek.

Villamos a Margitsziget megállóhelyenSzintén fontos változás, hogy az északi járda részleges átadásával újra megállhatnak a 4-es és 6-os villamosok a Margitszigetnél, 2011. szeptember 19-én, hétfőn üzemkezdettől. A villamosmegállókból jelzőlámpával védett gyalogátkelőhelyen keresztül közelíthetik meg az utasok a szigetet. Bár a villamosközlekedés folyamatos, a nagykörúti villamosok pedig épp a BKK kezdeményezése nyomán éjjel-nappal közlekednek, mégis néha előfordul autóbusz-pótlás a 4-es és 6-os villamosok vonalán. Sajnálattal kell ugyanakkor tájékoztatást adnunk arról, hogy a híd évekkel ezelőtti tervezésekor nem jutott kellő figyelem a villamospótló autóbuszok megállójának kialakítására, így a kétirányú kerékpárút végig közvetlenül a járda mellett húzódik. Emiatt biztonsági okokból – a kerékpárútra leszálló vagy ott várakozó utasok okozta balesetveszély miatt – Buda felé a rendkívüli helyzetekben közlekedő villamospótló autóbuszok számára megállóhely kijelölésére nincs módunk, így forgalmi zavarok esetén a buszok Buda felé haladva ezt a megállót nem érintik majd. Ezen ritka esetekben a Margitsziget a hídfők felől gyalogosan, illetve a 26-os autóbuszra átszállva lesz megközelíthető.

A Margit híd felújítási munkái a hatósági határozatok nyomán többször bővült tartalmú díszkivilágítási munkák végleges befejezésével folytatódnak a következő hetekben, melynek végével az északi járdát végleges és teljes kialakításában adhatjuk át a forgalomnak.

 

Budapest, 2011. szeptember 18.

Budapesti Közlekedési Központ


Kapcsolódó oldalunk:

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.