Közlemények

A következő két hétvégén forgalomkorlátozásra kerül sor a Lánchídra vezető budai főútvonalon

105-ös autóbusz a Clarck Ádám téren (kiskép)

Buszsávot építünk a Győző utcában és a Mészáros utcában Budapest I. kerületében, ami miatt forgalomkorlátozásokra kerül sor az előttünk álló két hétvége folyamán. Az útfelújítás aszfaltmarási, illetve szőnyegezési munkáira 2011. október 1-2-án és 2011. október 8-9-én kerül sor, melynek következtében a Győző utcában a vasúti hídtól a Mészáros utcáig tartó szakaszon félpályás útlezárást vezetünk be.

Utolsó szakaszába érkeztek a BKK által irányított fővárosi beruházás, „A budapesti közösségi közlekedés fejlesztése – buszsáv hosszabbítás az I. kerület Mészáros u. – Győző u. útvonalon” című európai uniós társfinanszírozású projekt kivitelezési munkái.

A közel 57 millió forint európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében az I. kerület Győző utcában a vasúti hídtól a Mészáros utcai csomópontig teljes szélességében felújítjuk a jelenlegi útburkolatot. Az útfelújítás aszfaltmarási és szőnyegezési munkáit a következő két hétvégén, 2011. október 1-jén és 2-án, illetve 2011. október 8-án és 9-én fogják végezni. A munkák csak félpályás útlezárás és jelzőőrös irányítás mellett végezhetőek.

Tekintettel a forgalmas útszakaszra, az autósoknak a megszokottól nagyobb mértékű torlódásra kell számítaniuk ezekben a napokban. Javasoljuk, hogy aki teheti, a Hegyalja út – Erzsébet híd útvonalat válassza.

A beruházás eredményeként buszsáv létesül a 105-ös autóbuszok számára, illetve torlódásmentesítjük a lámpák átprogramozásával a Vár alatti alagutat, melynek nyomán a 16-os, 105-ös és 178-as autóbuszokat tudjuk majd gyorsítani.

Az ideiglenes fogalomkorlátozás során kérjük az arra közlekedők fokozott figyelmét, türelmét és megértését!

Budapest, 2011. szeptember 30.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.