Közlemények

Szombattól Kőbánya-Kispest végállomásig közlekedik a 3-as metró

KÖKI Terminál (kiskép)

Teljesültek azok a feltételek, amelyek lehetővé teszik, hogy a 3-as metró utasokat szállíthasson Kőbánya-Kispest végállomásig. A buszok egyelőre még Kispest, Határ útig közlekednek.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV mindent elkövetett annak érdekében, hogy az utasok mielőbb, akár részlegesen használhassák az átépült végállomást, dacára, hogy a megkötött megállapodás alapján a Beruházónak már korábban el kellett volna készülnie mind a metró-, mind a buszvégállomással. A metróállomást ideiglenes formában adják át az utazóközönség részére. Ezzel könnyebbé válik többek között a Kőbánya-kispesti vasútállomás elérése. Az autóbusz végállomás átadására azonban egyelőre még várni kell.

El nem készült felhajtó a gyorsforgalmi útraAz utas- és forgalombiztonság elsődleges követelmény mind a Budapesti Közlekedési Központ, mind pedig a BKV számára, ezért egyelőre csak a metróvégállomást vehetik birtokukba az utasok, ugyanis az autóbusz végállomás infrastruktúrája még nem éri el az ideiglenes használatba vételhez megkívánt készültségi fokot. A beruházással kapcsolatos munkák tovább folynak, így a munkálatok végzésével kapcsolatos kellemetlenségekért utasaink szíves türelmét és megértését kérjük.

A forgalomtechnikai próbát a por és a folyamatban lévő kivitelezés is nehezítetteTájékoztatjuk utasainkat, hogy szeptember 3-án, szombaton üzemkezdettől a 3-as metró újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest végállomásig közlekedik. Az új Kőbánya-kispesti autóbusz-végállomás átadásáig azonban a 85, 85E, 98, 98E, 136E, 182, 184, 193E, 200E, 201E, 202E, 282E és a 284E jelű BKV autóbuszjáratok és a Volánbusz elővárosi járatok továbbra is meghosszabbított útvonalon, a Határ út metróállomáson kialakított ideiglenes végállomásig járnak.

El nem készült felhajtó a gyorsforgalmi útraAz átszállásra utasainknak továbbra is a Határ úti állomást javasoljuk. A buszok egy része Kőbánya-Kispestnél is megáll ugyan, de az ideiglenes formában használható metróállomástól távolabbi megállóban, ezért az átszállás a Határ úti állomáson kényelmesebben megtehető.

A 98E, 136E, 193E, 200E jelzésű autóbuszok a buszvégállomás átadásáig továbbra sem érintik Kőbánya-Kispestet. Ezért a Liszt Ferenc repülőtér felé utazóknak a Határ úton továbbra is át kell szállniuk a 200E jelű buszjáratra.

Nem készült el a buszvégállomás burkolata semA BKK és a BKV mindent megtesz annak érdekében, hogy az utasok minél hamarabb újra használhassák a buszvégállomást és a metróállomás kiépítése is teljessé váljon. Az új autóbusz-végállomás átadásáig utasaink szíves türelmét és megértését kérjük.

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.

Budapest, 2011. szeptember 1.

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.