Közlemények

Festik a Rákóczi hidat: korlátozások várhatók

Az 1995-ben átadott Rákóczi (korábban Lágymányosi) híd szerkezetének újrafestése időszerűvé vált. A nagyforgalmú átkelőn végzett munkák idején a forgalmat bizonyos mértékben korlátozni kell. A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a forgalomkorlátozások minél kisebb mértékben érintsék a közlekedőket, ezért szeptember 3-án és 4-én (szombaton és vasárnap) hétvégén napközben, egyébként pedig az éjszakai órákban kell sávlezárásokra számítani.

A Rákóczi (korábban Lágymányosi) híd szerkezetének festése miatt első alkalommal szeptember 3-án, szombaton 12 órától szeptember 4-én, vasárnap 17 óráig kell forgalomkorlátozásokra számítani. Az átkelőn a Pestről Budára vezető belső sávot zárják le az szükséges anyagok odaszállítása idejére. A festéssel járó munkafolyamatok végzéséhez szükséges állványzatokat és segédanyagokat a pilonok közé a híd közepére el kell helyezni. Ez másként nem lehetséges, csak úgy, hogy a szállító járművekről ezen anyagokat a belső sávban megállva juttatják a munkaterületre.

A festés várhatóan másfél-két hónapos időtartama alatt, a szeptember eleji korlátozáson túl, legfeljebb öt alkalommal, alkalmanként két órára zárják majd le a hídon a belső forgalmi sávokat, de a forgalmi dugók elkerülésének érdekében a lezárás az éjszakai órákban történik majd.

A munkák végeztével, egy októberi hétvégén a szeptember 3-i lezáráshoz hasonlóan nappal is kell forgalomkorlátozásokra számítani.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a forgalom minél kisebb mértékű zavarása mellett újulhasson meg a hídszerkezet külseje.

A munkák idejére türelmet kérünk az arra közlekedőktől, amit ezúton is köszönünk.

Budapesti Közlekedési Központ
Budapest, 2011. szeptember 1.

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.