Híreink

Sűrűbb és rendkívüli járatok a Sziget kiszolgálására

Ráhordó járat a 2011-es Szigetre a K-hídnál (kiskép)

Tarlós István főpolgármester intézkedése nyomán 2011-ben először sikerült a Főváros és a Sziget Fesztivál között olyan megállapodást kötni, mely nem csak a közterület-használat ellentételezésére, hanem a közösségi közlekedési szolgáltatások megrendelésére is kiterjedt. A BKK által koordinált megállapodás-sorozat eredményeként a Sziget Fesztiválra számos járat sűrűbben közlekedik, illetve rendkívüli járatokat is működtetünk, továbbá CITYPASS néven a fesztiválra, a tömegközlekedési járatokra és más városi szolgáltatásokra, például a gyógyfürdőkbe is érvényes belépő jelent meg. Részletek a sziget.hu/fesztival/info/citypass oldalon találhatók.

A Sziget ideje alatt H5-ös (szentendrei) HÉV napközben az utasigényekhez igazodva sűrítve közlekedik, a rendezvény ideje alatt pedig éjszakánként is jár 20 percenként. A Sziget idején az Árpád hídon közlekedő 1-es és 1A jelzésű villamosok, valamint az éjszakai 901-es autóbuszok is sűrűbben közlekednek. Ahogy mindig, a Sziget ideje alatt is a Nagykörúton egész éjjel jár a 6-os villamos.

A Sziget Fesztivál első napjaiban, így még a mai első napon is a Liszt Ferenc Repülőtérről a BKV különjárati autóbuszokkal segíti  a Szigetre igyekvő látogatókat, melyek a CITYPASS karszalagokkal vehetők igénybe. Ezek a járatok mindkét terminált érintve, 6.45 és másnap 0.15 között 20-30 percenként, valamint 1.15-kor, az utolsó érkező repülőgéphez csatlakozva indulnak. Az autóbuszok érintik a Keleti és Nyugati pályaudvarokat is. Ebben az időszakban csak a rendezvény helyszíne felé szállítanak utasokat. A Sziget első napján, azaz ma 23.15-ig a Keleti- és Nyugati pályaudvaroktól 20-30 percenként közvetlen járatokkal is elérhető a fesztivál helyszíne.

A mai napon, augusztus 10-én a napi rendezvények befejezését követően 23.15 és éjjel 1 óra között 10-15 percenként indul autóbusz a Sziget főbejáratától a Mozaik utca – Szentendrei út – Árpád híd – Róbert Károly körút – Hungária körút – Puskás Ferenc Stadion – Kerepesi út – Keleti pályaudvar – Rákóczi út – Blaha Lujza tér – Erzsébet körút – Teréz körút – Nyugati pályaudvar útvonalon, megteremtve ezzel a belvárosi közvetlen kapcsolatot. Leszállási szándék jelzése esetén a busz a fenti útvonalon érintett valamennyi megállóhelyen megáll.

A kiköltözés napjaiban két útvonalon biztosítunk közvetlen eljutást a pályaudvarokra és a repülőtérre. Augusztus 14-én, vasárnap 23 órától hétfőn 14 óráig 5-15 percenként a Nyugati, majd a Keleti pályaudvarhoz, 15-én pedig hajnali 3 és délután 14 óra között 10-20 percenként a Liszt Ferenc Repülőtér mindkét termináljához.

A H5-ös HÉV Batthyány téri végállomása és a Filatorigát megálló közötti szakaszon, valamint a nagykörúti villamosvonalon is megerősített biztonsági őri létszám vigyáz a rendre. A Sziget fesztivál ideje alatt a H5-ös HÉV vonalán, az 1, 1A, valamint a 4-6-os villamosvonalakon a BKV Zrt. jegyellenőrei szintén megerősített létszámmal, a közterület-felügyelőkkel együttesen ellenőrzik az utazási jogosultságot.

A Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a Sziget megállapodása nyomán a BKV Zrt. a rendezvény alatt két hajójáratot is üzemeltet. Belvárosi Hajójárat néven augusztus 15-én, hétfőn hajnali 2-ig délután és éjszaka hajójárat közlekedik 30 percenként az alábbiak szerint:

14.00 órától 21.00 óráig Vigadó tér – Batthyány tér – Jászai Mari tér – Sziget – Vigadó tér útvonalon és megállóhelyekkel. A Szigetről a Vigadó tér felé a közbenső kikötőkben csak igény szerint és a lehetőségekhez képest áll meg, amennyiben az a menetrendszerű közlekedés fenntartását nem akadályozza.

21.00 órától 02.00 óráig Sziget – Jászai Mari tér – Batthyány tér – Vigadó tér – ¬Sziget útvonalon és megállóhelyekkel. A Vigadó térről a Sziget felé a közbenső kikötőkben csak igény szerint és a lehetőségekhez képest áll meg, amennyiben az a menetrendszerű közlekedés fenntartását nem akadályozza.

02.00 óra és 14.00 óra között a Belvárosi Hajójárat nem közlekedik.

Augusztus 15-én 02.00 órától 14.00 óráig 20-25 percenként Vigadó tér – Sziget – Jászai Mari tér – Batthyány tér – Vigadó tér útvonalon és megállóhelyekkel, a Vigadó térről a Sziget felé a közbenső kikötőkben csak igény szerint és a lehetőségekhez képest áll meg, amennyiben az a menetrendszerű közlekedés fenntartását nem akadályozza.

Strand Hajójárat névvel augusztus 8. és 14. között, 9.30-tól 17.10-ig közlekednek hajók 90 percenként a Sziget – Margitsziget, Szállodák – Sziget – Pünkösdfürdő – Sziget útvonalon, mellyel a kikötők közelében lévő strandfürdőket lehet közvetlenül elérni. A Strand Hajójárat az alábbi menetrend szerint közlekedik:

A különjárati autóbuszok csak a Sziget-Budapest CITYPASS Karszalaggal vehetők igénybe! A hajójáratok vagy a karszalaggal, vagy a hajón váltott menetjeggyel vehetők igénybe. A CITYPASS karszalag érvényes továbbá a villamosokon, a trolibuszokon, a földalattin, a metrón és a fogaskerekűn a vonalak teljes hosszán, a BKV autóbuszain Budapest közigazgatási határát követő első megállóhelyig, valamint a HÉV-en Budapest közigazgatási határán belül. A Sziget-Budapest CITYPASS Karszalag nem érvényes a Volán és a MÁV járatain.

A Sziget tömegközlekedési kiszolgálása jobb, mint eddig bármikor, köszönhetően az új városvezetés és a BKK által a Sziget szervezőivel megkötött megállapodásnak. Reméljük, a fesztiválra való kijutás és a hazajutás mindenki számára kényelmes lesz. Jó szórakozást kívánunk!

 

Budapest, 2011. augusztus 10.
Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.