Közlemények

Megújul a Millenniumi Kulturális Központ villamos megállóhely

Átépül a villamosmegálló a Milleniumi Kulturális Központnál (kiskép)

A Budapesti Közlekedési Központ, a BKV és a Duna Kongresszus Ingatlenfejlesztő Kft. együttműködésével, a résztvevők közös finanszírozásában teljesen megújul a 2-es és 24-es villamosok Millenniumi Kulturális Központ megállóhelye, amely a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház, illetve a környékbeli irodaépületek tömegközlekedési kiszolgálását, elérhetőségét biztosítja. A villamos megállóban a szélsőperonok eddig rendkívül szűkek voltak, egy előadás vagy koncert után rendszeresen túlzsúfolódtak és méltatlanok voltak környezetükhöz és a környékbeli kulturális intézmények rangjához. Az új, középperonos kialakítással nagyméretű, tágas, díszburkolattal ellátott, az akadálymentességi követelményeknek megfelelő gyalogos felület jön létre, így az utasok könnyebben érhetik el a villamosokat, kényelmesebben és biztonságosabban várakozhatnak.

A munkavégzés (pálya és felsővezeték) a 2011. július 24-től augusztus 19-ig tartó időszakban történik, ebben az időszakban a 2-es villamosok a Jászai Mari tér – Haller utca, a 24-es villamosok a Keleti pályaudvar – Soroksári út között fognak közlekedni. A vágányzári időszakban a Boráros tér – Vágóhíd között villamospótló autóbuszokkal, valamint a párhuzamosan közlekedő 23-as, 54-es és 55-ös járatokkal utazhatnak.

Az építési munkák befejezését követően az új megállóhely és környezete részlegesen 2011. augusztus 20-án, véglegesen 2011 szeptember 10.-én kerül átadásra a forgalom részére.

A megállóhely átépítése jó példája annak, hogy a közszféra és a magánszféra nonprofit közösségi összefogása hogyan válhat az utasok, a budapestiek javára. Hasonló, településrendezési, közlekedésfejlesztési együttműködésre számos helyszínen a jövőben is készül a BKK.

Budapest, 2011. július 22.
Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.