Közlemények

Ideiglenesen lezárják az alsó rakpartokat

A Margit hídnál ideiglenesen lezárásra kerül csütörtöktől egy hétre a budai, majd egy hétre a pesti alsó rakpart.

A Margit híd felújításához kapcsolódó korrózióvédelmi munkák miatt elkerülhetetlen az alsó rakpartok szakaszos lezárása, melyet már a beruházás eredeti tervei is tartalmaztak. A munkák elvégzése érdekében lezárásra kerül a budai alsó rakpart Margit híd alatti szakasza 2011. július 28. és augusztus 5. között, majd ezt követően a pesti alsó rakpart érintett része 2011. augusztus 6-14. között. A szakaszos lezárások kizárólag a Margit hídi hídfők hosszában érintik a rakpartokat, a hídfők környezetében lévő le- és felhajtók használhatók maradnak.

Az európai uniós támogatással megvalósuló Margit hídi felújításhoz kapcsolódóan megkezdődik az alsó rakpartok feletti hídrészek festése. A munkálatokhoz elkerülhetetlen a pesti és a budai alsó rakpartokon is a forgalom korlátozása. A két szakaszt egymás után zárjuk le a forgalom elől, tehát a Duna két oldalán egyszerre nem kell korlátozásokra számítani. A BKK célja, hogy minél kevesebb fennakadást okozzanak a speciális munkák elvégzése miatt szükségessé vált intézkedések.

A rakparton közlekedőknek a következő időszakokban kell korlátozásra számítani:

  • A budai alsó rakpart Margit híd alatti szakaszát július 28-án csütörtökön hajnali 5 órától várhatóan augusztus 5-én pénteken este 22 óráig;
  • a pesti alsó rakpart Margit híd alatti szakaszát augusztus 6-án szombaton hajnali 5 órától várhatóan augusztus 14-én vasárnap este 22 óráig zárják le a forgalom elől.

A lezárás a felső rakpartok forgalmát, valamint a híd előtti és utáni felhajtórámpák használhatóságát nem érinti.

Köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését.

 

Budapest, 2011. július 27.
Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.