Híreink

Új forgalmi rend a Margit hídon

Újabb jelentős állomásához érkezett a Margit híd felújítása. A csaknem 15 hónapos lezárást követően, a híd felújításának következő lépéseként 2011. június 14-én 16.00 órától – ugyan egyelőre csak ideiglenes jelleggel – átadták a forgalomnak a híd déli oldali járdáját. A hídon gyalogosan közlekedők ezt követően a tervek szerint két hónapon keresztül ezen az oldalon tudnak majd közlekedni. A forgalom átterelését követően, június 15-én 12.00 órakor lezárásra kerül az északi oldali járda, ahol a kivitelező folytatja a felújítási munkálatokat. A biztonságos munkavégzés érdekében ezen az oldalon az úttest és a járda között kerítést fog elhelyezni. A munkák befejezését követően a gyalogosforgalom ismét visszakerül majd az északi oldalra annak érdekében, hogy a déli oldali járda elnyerhesse végső formáját.

A mostani változásokkal párhuzamosan a Margitszigetre tartók részére a szigeti bejárónál  kiváltandó az eddigi aluljárót, és ezzel a gyalogos és kerékpáros közlekedést segítve az uniós projektben vállalt új  akadálymentes lámpás gyalogátkelő létesült, amely a biztonságos áthaladást szolgálja.

Új gyalogátkelő a szigeti bejárónálA kerékpáros közlekedés a hídon – tekintettel arra, hogy az továbbra is csaknem teljes egészében munkaterület – a déli oldali járdán történik az eddigiekhez hasonlóan, a kerékpárról leszállva és a járművet tolva. Ugyanígy lehet használni a szárnyhidat is, így a Margitsziget megközelítése ebből az irányból kerékpárral átmenetileg csak ebben a formában lehetséges. A járdán tehát továbbra is tilos kerékpározni, viszont az úttesten fokozott óvatossággal megengedett.

A járdán a kerékpárt csak tolni szabad, az úttesten hajtani is lehetAz új forgalmi rend mind a gépjármű-, mind a kerékpáros- és a gyalogos forgalmat érinti, és jelentősen eltér a megszokottól (a szigeti bejárónál például a gyalogos közlekedés keresztezni fogja a közúti forgalmat), ezért kérjük, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek!
Ezúton is köszönjük a közlekedők türelmét!Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.