Híreink

Elkészült a Szentmihályi úti buszsáv

A Szentmihályi úti buszsáv
A Szentmihályi úti buszsávA Szentmihályi úti buszsáv
 

Befejeződtek Budapesten a zuglói Szentmihályi úton a buszsáv építésének munkálatai, így a 80-as és 81-es troli gyorsabban juthat el az Örs vezér térre.

A Fővárosi Önkormányzat hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében azt hangsúlyozta, hogy a projekt eredményeként Budapest egyik legnagyobb forgalmú trolivonala válik gyorsabbá, mivel a HÉV-átjárónál gyakran kialakuló közúti torlódástól mentesülnek a tömegközlekedési járművek, és az új sávon gyorsabban érhetik el az Örs vezér terét és így a 2-es metrót.

A beruházás összköltsége 178 millió forint volt, ebből 160 milliót az EU finanszírozott. A projekt keretében az útpálya szélesítésével 200 méteres önálló tömegközlekedési sáv létesült a 81-es trolibusznak.

Csökken a menetidő a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban, ezáltal 14 ezer utas számára válik ismét megbízható alternatívává a közösségi közlekedés – olvasható a közleményben.

A Budapesti Közlekedési Központ a trolibuszállomány cseréjén is dolgozik. Május 5-én jelentették be, hogy 15 darab használt, MAN típusú alacsonypadlós trolit vásárolnak. Az elsők várhatóan novemberben állhatnak forgalomba, az utolsó darabok 2012 nyarára érkezhetnek meg. A használt járműveket a szovjet gyártmányú ZIU-9-es trolik helyére folyamatosan állítják be.

Forrás: MTI

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.