Híreink

Fővárosi Közgyűlés – Beolvad a BKK-ba a Parking Kft.

Beolvaszthatja Budapest a saját tulajdonában lévő Parking Kft.-t a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.-be, a képviselők az erről szóló előterjesztést 20 igennel, 3 nem 7 tartózkodás mellett fogadták el a közgyűlés szerdai ülésén.

Az egyesülésre azért van szükség, mert jogszabályi változások miatt az irányítási-stratégiai feladatok átvételére a Parking Kft. üzletrészének apportjával már nincs lehetőség. Mivel mindkét társaság a főváros 100 százalékos tulajdonában van, ehhez közgyűlési döntés szükséges.

Bánsághi Tamás MSZP-s képviselő a vitában azt mondta, támogatták a Budapesti Közlekedési Központ létrehozását és a koncepciót is, de ezt az előterjesztést nem támogatják, mert ellentétes a koncepcióval, a megrendelői és ellenőrző szerep mellé a végrehajtó funkció is társul – tette hozzá.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója úgy válaszolt, hogy az októberben elfogadott koncepció tartalmazza a Parking Kft. BKK-ba olvasztását, e szerint járnak most el. Hozzátette: dolgoznak egy olyan törvényjavaslaton, amely a funkciókat kettéválasztaná.

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes előterjesztésében azt írta, hogy a javasolt forma a beolvadás, így a Parking Kft. önálló jogi személyként megszűnik, általános jogutódja a BKK lesz. Ezt követően a BKK láthatja mindazokat a feladatokat, amelyeket eddig a Parking látott el. Ilyen a parkolásszervezés, stratégiai tervezés, fejlesztés, behajtás-ellenőrzés és parkolásüzemeltetés.

 Forrás: MTI

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.