Közlemények kategória bejegyzései

Felmondta a főváros a Budapest Airporttal kötött taxiállomás-szerződést

Taxiállomás
Felmondott taxiállomás-szerződésFelmondott taxiállomás-szerződés
 

2006-ban kötött szerződést a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. a főpolgármester jóváhagyásával és a Fővárosi Közgyűlés rendeletmódosítása nyomán a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt-vel. A repülőtér ezen speciális taxiállomás üzemeltetésére irányuló szerződés keretében vállalta a rendelt taxik számára parkolók létesítését, illetve a korábbi tarthatatlan repülőtéri taxis állapotok rendezését.

A Főváros új vezetése és a BKK 2010 végétől […]

Kategória: Közlemények | Címke: , , , , | Szóljon hozzá most!

A buszok mellett a trolik is használhatják a buszsávot a XIV. kerületben, a Kassai térnél.

Trolibusz
Trolik is használhatják a buszsávotTrolik is használhatják a buszsávot
 

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület 2005-ben kezdeményezte az intézkedést, melynek megvalósítására csak hat év múltán, 2011-ben nyílt mód a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kezdeményezésére. A BKV beruházási forrásaiból oldotta meg a felsővezeték áthelyezését.
Hosszú ideje húzódó probléma megoldására került sor az elmúlt napokban: a zuglói Kassai térnél található, az M3-as autópálya bevezető szakasza felett átívelő […]

Kategória: Közlemények | Címke: , , | Szóljon hozzá most!

Járatsűrítések és fejlesztések az új paraméterkönyvben

Villamos és buszforgalom
Járatsűrítések és fejlesztésekJáratsűrítések és fejlesztések
 

Alapos utasszámlálásokat követően eldöntött járatsűrítéseket és jelentős fejlesztéseket tartalmaz a BKK által előkészített az új fővárosi tömegközlekedési menetrend, amely májustól lép életbe. A Népszabadság mai cikke ezzel szemben hemzseg a valótlan állításoktól.
A paraméterkönyv legfőbb változása a 6-os villamos éjjeli közlekedése: a BKK javaslatára májustól minden nap és minden éjjel 24 órán át közlekedik a nagykörúti […]

Kategória: Közlemények | Címke: , , | Szóljon hozzá most!