Közlemények

Megújulva: átadtuk a lámpás gyalogátkelőt a Margit hídra vezető Pozsonyi úti feljárónál

Gyalogátkelő tábla
Átadtuk a lámpás gyalogátkelőtÁtadtuk a lámpás gyalogátkelőt
 

Sikeresen zárult a budapesti Margit híd projekt részeként elkészült Pozsonyi úti felhajtónál kiépített lámpás gyalogosátkelő ideiglenes forgalomba helyezésére irányuló műszaki átadás-átvételi eljárás és hatósági szemle.

Ma délelőtt 11.00 órától a Pozsonyi úti feljáró átadásával az autósok immár az Újpesti rakpartról is felhajthatnak a Margit hídra, ezzel a Margit híd pesti oldalán is helyreállt a korábban megszokott forgalmi rend. A Margit híd projekt részeként létrehozott lámpás gyalogosátkelővel jelentős javulás várható a térség közlekedési infrastruktúrájában: csökken a balesetveszély, a gyalogosok kényelmesebben közelíthetik meg a Margit híd északi járdáját, az autósok pedig az eddiginél könnyebben hajthatnak föl a hídra.

A Margit híd projekt a jövőben is folytatódik: a Főváros és a Budapesti Közlekedési Központ tervei szerint a további fejlesztések, így a szélesebb járdák, a margitszigeti kapcsolat, a kerékpáros fejlesztések és a villamosvágányon kialakítandó buszsáv átadására a következő félévben fokozatosan kerül sor.

Budapest, 2010. december 17.

Budapesti Közlekedési Központ

A bejegyzés kategóriája: Közlemények
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.