Közlemények

Felülvizsgálják a Lágymányosi híd felhajtójának forgalmi rendjét

Tenyértábla Ausztriában
Tenyértábla AusztriábanTenyértábla Ausztriában
 

A Budapesti Közlekedési Központ felkérte az illetékes szervezeteket, hogy azonnal vizsgálják fölül a Lágymányosi híd felhajtójánál a forgalmi rendet. Ma egy újabb behajtani tilos táblát szereltek fel, és megvizsgálják azt is, milyen útburkolat-felfestési javításokra van szükség a csomópontban. A BKK januárig felülvizsgáltatja az összes budapesti hídfelhajtó, autópálya-felhajtó és az összes osztott pályás útra vezető felhajtó csomópont forgalmi rendjét is.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) még a hétvége folyamán felkérte az illetékes szervezeteket, hogy azonnal vizsgálják fölül a Lágymányosi híd felhajtójánál kialakított forgalmi rendet. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF), mint forgalomtechnikai üzemeltető, megvizsgálta a helyszínt és megállapította, hogy a kialakított forgalmi rend a forgalombiztonsági alapkövetelményeknek és a jogszabályi előírásoknak minden tekintetben megfelel, ugyanakkor döntött a forgalombiztonság növeléséről a csomópontban. Az FKF ezért az emberi figyelmetlenségből eredő téves szembemenetel valószínűségének további csökkentése érdekében a mai napon további egy darab “Behajtani tilos” jelzőtábla elhelyezéséről intézkedett az eddig is ott lévő táblával szemben, az út másik oldalán.

A jelzőtáblák számának növelésén túl az FKF Zrt. közútfenntartási ágazati igazgatósága a BKK felkérése nyomán a következő napokban megvizsgálja, hogy milyen útburkolat-felfestési javításokra van szükség az érintett csomópontban.

A BKK januárig felülvizsgáltatja az összes budapesti hídfelhajtó, autópálya-felhajtó és az összes osztott pályás útra vezető felhajtó csomópont forgalmi rendjét, melynek kapcsán azt kértük, hogy a Nyugat-Európában, pl. az osztrák autópályákon elterjedt „tenyértáblák” bevezetését is vizsgálják.

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni: nincs szó arról, hogy eddig ne lett volna a forgalmi rendre vonatkozó jogszabályoknak megfelelő a Lágymányosi híd felhajtójának kialakítása. Ellenben, a tragikus balesetek felhívják a figyelmet arra, hogy a jogszabályi előírások pontos betartásán túl minden lehetséges eszközzel szükséges a forgalombiztonság növelése, a járművezetők tájékozottságának javítása, továbbá a figyelemfelhívó jelzések számának növelése.

Budapest, 2010. november 22.

Budapesti Közlekedési Központ

A bejegyzés kategóriája: Közlemények
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.