Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés

Lezárják a Szabadság hidat március 20-án hajnaltól kora délutánig, változik a 47-es és a 49-es villamos közlekedése

2016. március 20-án (vasárnap) az első járatindulás idejétől 14 óráig a 47-es villamos rövidített útvonalon, a Városház tér és Újbuda-központ M között közlekedik, a 49-es villamos pedig nem jár, mert a Szabadság hídon filmet forgatnak. A villamosok által nem érintett útvonal-szakaszon a BKK az M3-as és az M4-es metróvonal, valamint a felszíni közösségi közlekedési járatok igénybevételét ajánlja.

Közösségi közlekedési változások

2016. március 20-án (vasárnap) a hajnali üzemkezdettől 14 óráig filmet forgatnak a Szabadság hídon, ezért

  • a 47-es villamos rövidített útvonalon, a Városház tér és Újbuda-központ M között közlekedik.
  • a 49-es villamos nem közlekedik.

A 47-es és a 49-es járat által nem érintett útvonal-szakaszokon a villamosok pótlását az M3-as és az M4-es metró, valamint a felszíni közösségi közlekedési járatok biztosítják. A BKK

  • Kelenföld vasútállomás és a Kálvin tér között az M4-es metró,
  • a Kálvin tér és a Deák Ferenc tér között az M3-as metró, esetleg a 9-es, a 15-ös és a 115-ös busz,
  • Kelenföld vasútállomás M és a Szent Gellért tér M között a 19-es villamos,
  • Újbuda-központ M és a Szent Gellért tér M között a 41-es villamos,
  • a Móricz Zsigmond körtér M és a Szent Gellért tér M között az 56A villamos,
  • a Karolina út és az Astoria M között pedig a 7-es és a 107-es busz,
  • a Szent Gellért tér M és az Astoria M között a 133-as busz igénybevételét javasolja.

Közúti forgalomkorlátozások

A forgatás ideje alatt a Szabadság hidat mindkét irányból lezárják, tehát sem a budai, sem a pesti oldalról nem lehet majd felhajtani rá. A forgalomkorlátozás miatt a Vámház körutat csak a Belgrád rakpart felé, majd a Havas utca–Molnár utca útvonalon lehet elhagyni. Ezért ajánlott a Fővám tér elkerülése is. A BKK javasolja, hogy aki Budáról Pestre tart, az az Erzsébet hídon, aki Pestről Budára, az az Erzsébet hídon vagy a Petőfi hídon keljen át a Duna fölött.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.